WOZ waarde Groningen regelmatig te hoog ingeschat

WOZ waarde Groningen regelmatig te hoog ingeschat

WOZ staat voor Waardebepaling Onroerende Zaken. In de WOZ is vastgelegd wat de actuele waarde is van je woning of ander onroerend goed. De gemeente bepaalt elk jaar de WOZ waarde Groningen, je ontvangt deze rond maart in een zogenaamde waardebeschikking. Hierbij wordt als peildatum 1 januari van het voorgaande jaar gehanteerd. In 1994 is wettelijk vastgelegd dat de WOZ waarde Groningen jaarlijks wordt bepaald door de gemeente. Ze kijkt hierbij onder andere naar zaken zoals grootte/inhoud van de woning, de ligging en de verkoopprijzen van vergelijkbare woningen. Op basis van de vastgestelde WOZ waarde Groningen wordt vervolgens berekend hoeveel belastingen je dat jaar afdraagt. Het gaat hierbij onder andere over het eigenwoningforfait, onroerendezaakbelasting, vermogensbelasting, afvalstoffenheffingen, rioolheffingen en de waterschapsbelasting. 

Maak bezwaar tegen de WOZ waarde Groningen

Er bestaat dus een direct verband tussen de WOZ waarde en de belasting die je moet afdragen. Hoe hoger de WOZ waarde is, des te meer belastingen je betaalt. Je zult begrijpen dat je onnodig veel kosten maakt als de gemeente de WOZ waarde Groningen te hoog inschat. Het is in dat geval mogelijk om bezwaar aan te tekenen tegen de hoogte van de WOZ waarde. Indien je bezwaar ook wordt gehonoreerd, kun je zomaar enkele honderden euro’s besparen. De gemiddelde besparing na een goedgekeurd bezwaarschrift ligt rond de 275 euro. En toch maakt momenteel slechts 2% van de Nederlandse huiseigenaren gebruik van de mogelijkheid om bezwaar te maken. Veelgehoorde redenen zijn dat mensen het teveel rompslomp vinden of er vanuit gaan dat het bezwaar toch niet zal worden gehonoreerd. 

Schakel de hulp in van een specialist

Het indienen van bezwaar wordt dus regelmatig als tijdverspilling en zinloos beschouwd. Er is daarnaast een grote groep mensen die niet eens weet heeft van deze mogelijkheid. En dat is zonde, want in werkelijk wordt meer dan de helft van de bezwaarprocedures door de gemeente goedgekeurd. Als je redenen ziet om de WOZ waarde Groningen aan te vechten, neem dan een gespecialiseerde partij in de arm. Zij weet exact wat nodig is om tijdig een compleet bezwaar in te dienen bij de gemeente. Tijdig, omdat het bezwaarschrift binnen zes weken na ontvangst van de beschikking moet zijn ingediend. Een specialist weet bovendien precies welke documenten en argumenten moeten worden aangevoerd voor een succesvolle afwikkeling. Wat jij hier moet doen is goedkeuring geven voor een bezwaarprocedure. Daarnaast lever je de waardebeschikking aan, het taxatierapport (indien aanwezig) en de argumenten voor een lagere WOZ waarde Groningen.  

Een succesvol WOZ bezwaar

De specialist schat vooraf in wat de kans op succes is. Zij zorgt voor de complete afwikkeling en communicatie. Het kost jou dus verder geen tijd en de kans op succes is bijzonder groot. Zo bespaar je zomaar enkele tientallen of honderden euro’s, terwijl je rustig de uitkomst afwacht vanuit je luie stoel. En mocht je bezwaar uiteindelijk toch niet worden gehonoreerd, dan brengen we je geen kosten in rekening.

Twijfel dus niet langer en neem contact met ons op voor een bezwaar WOZ waarde Groningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *