Wat kan een aankoopmakelaar voor je betekenen?

Wat kan een aankoopmakelaar voor je betekenen?

Het kopen van een huis kan een hele opgave zijn, vooral als de vraag in de markt hoog is.
Een nieuwe woning kopen brengt veel stress met zich mee en het is soms moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Vooral op het gebied van papierwerk en contacten voor bezichtigingen.

Wat kan een aankoopmakelaar voor je betekenen?

De aankoopmakelaar en een huisselectie

Een goede aankoopmakelaar uit Breda helpt je natuurlijk niet alleen met de fysieke aankoop. Zij kunnen je al helpen bij het op een rijtje zetten van de verschillende huizen. Vaak heb je een specifiek maximaal bedrag in je hoofd en bovendien ook wensen. Een buurt geschikt voor kinderen, dicht bij het dorp of met snelle toegang tot een snelweg. Het kan een heel gedoe zijn om dergelijke informatie voor elke woning op te zoeken. Een aankoopmakelaar kan zo een lijst voor je maken van huizen die perfect bij jouw wensen aansluiten.

Een aankoopmakelaar bij een bezichtiging

Een ander groot voordeel van een aankoopmakelaar is dat zij met je meegaan naar de bezichtiging. Hierdoor heb je altijd iemand bij je die een oog heeft voor detail en de kritische vragen weet te stellen. Hierdoor weet je zeker dat de juiste vragen beantwoord worden en je niet overdonderd hoeft te worden door de verkoopmakelaar van de andere partij. Daarnaast kent een aankoopmakelaar vaak ook het gebied, waardoor zij je kunnen informeren en adviseren over de mogelijkheden.

Snelle contacten met notaris en bouwkundigen

Wellicht zijn er wat gebreken aan het huis die jullie zijn opgevallen bij de bezichtiging. Het is misschien niet helemaal duidelijk of dit nu een natuurlijk scheur was in de steunbalk of dat het om houtworm gaat. Een aankoopmakelaar heeft vele contacten, waardoor er snel en gemakkelijk een bouwkundige langs kan komen die je helpt bij het uitzoeken van dergelijke problemen. Ook taxateurs en notarissen kunnen via de makelaar gemakkelijk gevonden worden.

Huis gevonden, nu nog bieden

Gefeliciteerd, je hebt een woning gevonden die helemaal past bij jouw wensen. De prijs is goed, de locatie prachtig en je wilt er eigenlijk direct in. Het is in de huizenmarkt helemaal niet vreemd als er overboden dient te worden. Dit kan een heel spannende en zelfs overrompelende gebeurtenis zijn waarbij mensen ineens duizenden euro’s meer betalen aan een woning dan gepland. Een goede aankoopmakelaar zal je hier helpen. Haar ervaring en professionele kalmte zal zorgen dat je nooit teveel betaald voor de woning. Daarbij weten zij precies hoe ze moeten bieden om de prijs zo laag mogelijk te houden.

Kortom

Kortom, een aankoopmakelaar helpt je vanaf het prille begin tot het sluiten van het koopcontract. Zij ontnemen veel zorg in een toch al spannende periode en maken van jouw huizenjacht een plezierige ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *