Wat is ‘VvE beheer’ precies?

Wat is ‘VvE beheer’ precies?

Je hebt vast wel eens gehoord van ‘VvE beheer’. Maar wat betekent het precies? En wat valt er allemaal onder? Wij leggen het je uit in dit artikel!

Wat is VvE beheer?

‘VvE’ staat voor ‘Verenigingen van Eigenaren’. Alle appartementseigenaren binnen een appartementencomplex zijn automatisch lid van de VvE. De bestuurder (ook wel ‘administrateur’ genoemd) van een VvE voert bepaalde taken uit. Andere organen van een VvE zijn de voorzitter van de vergadering en de kascommissie. De VvE kan echter ook een externe partij inhuren voor het uitvoeren van taken. In dit geval is er dus sprake van VvE beheer. Een VvE beheerder is dus een bedrijf dat andere gebouwen onderhoud en beheerd. Er komt namelijk meer kijken bij het onderhouden van een pand dan je in eerste instantie zou denken.

Wat doet een VvE beheerder?

We hebben nu een beter beeld van wat een VvE precies is. Maar wat voor soort taken vallen er nou precies onder ‘beheren’ en ‘onderhouden’? Eigenlijk kan dit bijna alles betreffen wat komt kijken bij een pand. Denk bijvoorbeeld aan zaken als de administratie, financiële zaken (zoals incasso van servicekosten), technisch onderhoud, juridische aspecten of het bijhouden van verzekeringen. Het is hierbij mogelijk om het beheer van VvE volledig over te laten nemen, of slechts gedeeltelijk. Er kunnen namelijk altijd zaken zijn die je liever zelf regelt.

Voor wie is VvE beheer?

Zoals al kort beschreven is VvE voor gebouwen zoals appartementencomplexen. VvE is echter mogelijk bij vrijwel alle soorten gebouwen. Vaak zijn dit wat grotere gebouwen zoals kantoorpanden en bedrijfsruimtes. VvE komt ook voor bij bijvoorbeeld parkeergarages, vakantieparken, hotels en jachthavens. Het kan dus ook hele terreinen betreffen!

Wie doet VvE beheer?

VvE beheer wordt door verschillende soorten bedrijven uitgevoerd. Zo zijn er bijvoorbeeld makelaars, administratiebureaus en boekhoudkantoren die het doen. Er zijn echter ook bedrijven die gespecialiseerd zijn in VvE beheer zoals Centiss. Dit soort bedrijven houden zich enkel bezig met VvE beheer, en hebben hier dus veel kennis over. Het bestuur VvE uitbesteden aan Centiss raden wij dus aan boven een administratiekantoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *