Wat is douglas hout?

Wat is douglas hout?

Als je door een park fietst zie je waarschijnlijk enorm veel verschillende soorten bomen. Je staat er waarschijnlijk nooit bij stil hoeveel verschillende soorten bomen er op de wereld zijn. Dit betekent dus ook dat er enorm veel verschillende houtsoorten zijn. Wanneer je hout gaat uitkiezen voor een project of meubel, dan is het wel handig om te weten met wat voor hout je gaat werken, aangezien alle soorten hout hun eigen eigenschappen hebben. Een van de mogelijkheden die we steeds vaker zien is douglas hout. Dit is een harde naaldhoutsoort die afkomstig is van de douglasspar.

Duurzaam

Houtsoorten worden verdeeld in duurzaamheidsklasses om een beeld te geven over hoe lang het hout goed blijft. Douglas hout zit in duurzaamheidsklasse drie, wat betekent dat het hout over het algemeen 10 á 15 jaar mee gaat in goede staat. Natuurlijk is de levensduur afhankelijk van meerdere factoren, zoals het weer en de onderhoud. De lange levensduur komt vooral door de grote hoeveelheid kernhout.

De kleur

Het leuke van douglas hout is dat het twee kleuren heeft, namelijk roodbruin en geeld. Wanneer je het hout goed behandeld zullen deze kleuren mooi blijven, anders zal het redelijk snel gaan vergrijzen.

Het gebruik van douglas hout

We zien tegenwoordig douglas hout enorm vaak terug. Zo wordt het in veel tuinen gebruikt voor meubels, tuinhuisjes en schuttingen. Door de stevigheid zien we ook wel dat mensen er vlonders van maken. 

Wil je douglas hout gebruiken? Vraag dan bij de houthandel om advies op maat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *