Waarom het belangrijk is dat vochtbestrijding tijdig gebeurt

Waarom het belangrijk is dat vochtbestrijding tijdig gebeurt

Heb jij kort geleden vochtplekken in je huis opgemerkt? Wacht dan niet te lang om je vochtproblemen aan te pakken. Het is namelijk erg belangrijk dat vochtbestrijding tijdelijk gebeurt, anders worden de problemen alsmaar erger. We vertellen je waarom je vocht het best zo snel mogelijk kan laten bestrijden!

 Vocht leidt tot schimmels

Wanneer je last hebt van vocht in je huis en je niet tijdig aan vochtbestrijding doet, dan kan vocht leiden tot schimmels. Deze groeien in een vochtige omgeving en hechten zich vaak aan ruwe oppervlakken, zoals behang, steen, cement en hout. Nare schimmels wil je zoveel mogelijk vermijden, want ze zijn niet gezond voor je lichaam. Daarnaast zijn schimmels ook moeilijker aan te pakken dan vocht!

 Vocht beschadigt je muren

Zijn je muren beplaasterd? Dan is er een grote kans dat vocht het stukwerk zal beschadigen. Vocht zorgt ervoor dat je pleisterwerk poreus zal worden, waardoor het zal loskomen van de muur. Ook als je muur behangen is, zal opstijgend vocht zorgen voor beschadiging. In dat geval zal vocht ervoor zorgen dat je behang loskomt van de muur. Soms komt er ook schimmel op je behang. Als het vocht je stukwerk of behangpapier beschadigd heeft, dan moet je het verwijderen, de muur injecteren en weer opnieuw beginnen. Dat zal je heel wat kosten. Vermijd dit, door tijdig een vochtspecialist in te schakelen!

 Een onaangename geur

Wanneer er vocht in je huis komt, dan zal dit gepaard gaan met een muffe, onaangename geur. Deze wordt veroorzaakt door de bacteriƫn die erop groeien. Leven in deze stank is niet aangenaam en kan ervoor zorgen dat je je concentratie verliest en je last krijgt van hoofdpijn. Bovendien kruipt deze geur vaak in textiel, waardoor ook je meubels, gordijnen en zelfs je kleding ernaar ruikt. Je kan dan de ruimte wel ventileren, maar dit zal de nare geur maar voor eventjes uit je huis verwijderen.

Vocht zorgt voor gezondheidsproblemen

Het ergste gevolg van vocht, is de impact dat het heeft op je gezondheid. Als je leeft in een huis waar er sprake is van vocht, dan zal je last krijgen van allerlei gezondheidskwaaltjes, zoals hoofdpijn, ademhalingsmoeilijkheden, gewrichtspijnen, enzovoort. Vocht werkt voornamelijk op je luchtwegen en als je daar al last van hebt, dan kan de impact nog groter zijn. Ook als er reeds sprake is van schimmel, zijn de effecten op de gezondheid nog groter. Het is dus zowel voor de gezondheid van je huis, als die van jou en erg belangrijk dat je tijdig ingrijpt!

Tip: Zoek je een kwalitatieve ontstoppingsdienst?

Tip 2: Waterontharder nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *