Voordelen van VvE beheer uitbesteden

Voordelen van VvE beheer uitbesteden

Niet iedere VvE beschikt over de juiste professionals. Het is van belang om het beheer zo goed mogelijk uit te laten voeren. Een persoon met de juiste kennis is hierbij uitermate geschikt. Op deze manier worden onveilige situaties en achterstallig onderhoud voorkomen. In dit artikel wordt uitgelegd wat de voordelen van VvE beheer uitbesteden zijn.

Vereniging van Eigenaren

Een Vereniging van Eigenaren (VvE) houdt zich bezig met het onderhoud en beheer van diverse gebouwen. Eigenaren van appartementen zijn lid van de VvE. De VvE beschikt over een bestuur die diverse taken tot stand brengt. Als de VvE een externe professional inhuurt wordt het VvE in beheer genoemd.

De VvE bestaat uit onder andere deze organen:

✔ Algemene Ledenvergadering (ALV)

✔ De voorzitter van de vergadering

✔ Het VvE-bestuur

✔ De kascommissie

✔ De VvE-Beheerder

Taken van een VvE

De taken van een VvE zijn vrij te bepalen. Middels vergaderingen worden deze taken mede omschreven. De meest voorkomende opdrachten: het financiële gedeelte, de administratie, incassozaken, het onderhoud en het regelen van de diverse verzekeringen.

Taken die zoal uitbesteed kunnen worden zijn:

✔ financieel beheer

✔ technisch beheer

✔ bestuurlijk beheer

Voordelen van VvE beheer uitbesteden

Het beheer van VvE kan een complexe aangelegenheid zijn. Door het uitbesteden van deze taken ben je verzekerd van goed beheer door de juiste mensen met kennis.

Het uitbesteden bespaart je op den duur geld, aangezien je inzicht krijgt in de financiële situatie en het onderhoud. Een professional weet hoe het onderhoud op een kostenbesparende manier uitgevoerd kan worden. Het uitbesteden bespaart op deze manier flink op onderhoudskosten. Het onderhoud is een groot gedeelte van het gehele kostenplaatje, door uitbesteding kan men tevens inkoopvoordelen krijgen. Een groot gedeelte van de maandelijkse bijdrage gaat immers naar de afdeling onderhoud.

Risico’s worden door het uitbesteden kleiner gemaakt daar achterstallig onderhoud direct wordt aangepakt. Juridisch kan er veel complexiteit bij een VvE komen kijken. Door middel van de juiste juridische kennis voorkom je gelukkig een hoop problemen. Bij achterstallig onderhoud en de verkoop van een appartement loopt men risico op een onverkoopbaar appartement. De prijs van het appartement zal hierdoor flink dalen.

Het vinden van nieuwe leden voor het bestuur van een VvE kost veel tijd. De meeste bestuursleden wonen tevens in het appartement. Het is geen gemakkelijke opgave als je de medebewoner op zijn of haar verantwoordelijkheden moet aanspreken. Een onafhankelijke VvE neemt deze zorg volledig voor je uit handen.Bron: 123vrijwonen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *