Voor wie zelf zijn of haar woning verkopen wil

Voor wie zelf zijn of haar woning verkopen wil

Als je zelf je woning wil verkopen, is het handig om te weten waar je aan begint. Je kunt eindeloos veel onderzoek doen, of gewoon eerst een aantal tips lezen. Zorg allereerst voor goede beelden van je woning. Met goede beelden zorg je voor een goede eerste indruk van de woning. Zelf je woning verkopen gaat dan een stuk beter. Video’s kunnen hierbij ook helpen. Het is wel zaak dat foto’s en video’s gemaakt worden met kwaliteitsmateriaal, niet je standaard telefooncamera.

Potentiële kopers bereiken met je advertentie

Je kunt je beelden in een advertentie op verschillende pagina’s plaatsen om een zo groot mogelijk publiek te bereiken. Bijvoorbeeld Jaap.nl, Huislijn, Parius of De Gratis Makelaar. Ook Marktplaats is een optie. Die advertentie kun je vervolgens gemakkelijk delen op social media. Zo kan de advertentie snel rond gaan in je netwerk en kun je snel veel mensen bereiken. Een advertentie van een bekende van een bekende kan soms ook interessanter zijn voor mensen dan een anonieme advertentie die ze zien op Funda. Je wil een breed bereik als je zelf je woning wil verkopen, en dat gaat gemakkelijk via social media kanalen.

Hoe je zorgt dat je huis verkocht wordt

Bijna de helft van de woningen die meedoen aan een Open Huizen Dag worden binnen 12 weken hierna verkocht. Hoewel het helpt met zelf je woning verkopen als je woont in een gebied waar veel vraag is naar woningen, kan het voor minder populaire gebieden een uitkomst zijn om mee te doen aan zo’n dag. Waar je ook aan moet denken als je je woning zelf wil verkopen, is de styling van je huis. Huizen die door professionals gestyled worden voor verkoop, worden in de meeste gevallen binnen drie maanden verkocht. Dit is een kleine investering voor het zelf verkopen van je woning die de moeite waard kan zijn.

Wat de makelaar allemaal doet

Wie zelf een woning verkopen wil, zal niet alleen aan de haal moeten met bovenstaande tips. Een makelaar kan flink wat geld vragen, maar heeft ook bepaalde vaardigheden en kennis die helpen met het verkopen van je woning. Een makelaar zorgt bijvoorbeeld voor professionele foto’s voor de advertentie, regelt en begeleidt bezichtigingen, onderhandelt met potentiële kopers over de verkoopprijs en zorgt dat de koopovereenkomst juist wordt opgesteld en ondertekend. Denk er dus goed over na of je dit allemaal zelfstandig kunt doen als je zelf je woning verkopen wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *