Twijfel tussen een koop- of huurwoning? Woningen in Den Haag en Utrecht tips

Twijfel tussen een koop- of huurwoning? Woningen in Den Haag en Utrecht tips

Het is geen nieuws dat het huizenmarkt in Nederland de afgelopen jaren enorm moeilijk is geworden. Heel veel mensen hebben moeite met het vinden van een huis of appartement voor een prijs binnen hun bepaalde budget. Studenten bijvoorbeeld, hebben vaak een wat lager budget, en binnen die prijscatgorie is het beste wat ze vaak kunnen vinden een kamer of een hele kleine studio. Maar laten we nou even zeggen dat je op zoek bent naar een woning in Den Haag of Utrecht. De beste huurwoningen in Den Haag zijn vaak te vinden buiten het stadscentrum, want die zijn vaak wat groter en zelfs wat goedkoper omdat je dan niet puur voor de locatie betaald. Maar er zijn ook hele leuke woningen in Utrecht bijvoorbeeld. Bekijk hier meer dan om een redelijk geprijsde woningen te kunnen vinden.

Waarom een huurwoning?

Of je nou een huis gaat huren of kopen hangt compleet af van wat je omstandigheden zijn. Als student zijnde, dus als een starter in het huizenmarkt, is huren natuurlijk een veel betere en makkelijkere optie, want je staat dan niet vast en hoeft geen hypotheek af te sluiten. De meeste huurcontracten zijn maar voor een jaar, dus als je moet verhuizen wegens je studie of een baan is dat heel makkelijk te doen. In studentensteden zoals Den Haag en Utrecht, is er altijd wel iets te vinden. Bekijk hier meer naar de locatie zelf want dat is enorm bepalend voor de prijs van het huur. De beste huurwoningen in Den Haag zijn daarom ook buiten het stadscentrum en Scheveningen. In deze locaties zijn de huurprijzen enorm hoog omdat de woningen in een aantrekkelijke locatie staan. 

Waarom koopwoning?

Terwijl huren een iets makkelijkere en wat vrijere optie is, zijn er ook aantal voordelen aan het kopen van een woning. Als je een hypotheek afsluit om een huis te kopen, dan bouw je als het ware vermogen op. Een ander voordeel is dat het huizenmarkt de afgelopen jaren steeds aan het opwarmen is en zou je jouw huis voor een veel hogere prijs zou kunnen verkopen in vergelijking met wat je er origineel voor hebt betaald. Bekijk hier meer over hoe de huizenmarkt aan het ontwikkelen is. De maandelijkse kosten van de hypotheek zijn dan ook te vergelijken met de maandelijkse kosten die je als huurder zou betalen, en dan heb je het voordeel dat dit dan je eigen huis is. De beste huurwoningen in Den Haag zijn wel leuk, maar een eigen huis is dat ook. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *