Slot Rekeying – wat is het?

Slot Rekeying – wat is het?

Lock rekeying is het proces waarbij slotcodes gewijzigd worden. Het slot wordt uit elkaar gehaald en de borgpennen worden vervangen door nieuwe pennen en veren, waarna nieuwe sleutels worden gesneden om overeen te komen met de nieuwe borgpennen. Op dit moment zullen de oude sleutels het slot niet meer kunnen openen.

Er zijn veel redenen om een ​​slot code te wijzigen, maar het moeten allemaal draaien om beveiliging en sleutelcontrole. Laten we zeggen dat een bank 5 sleutels heeft die de bankdeuren openen, wanneer ze een audit uitvoeren, wordt ontdekt dat ze geen rekening kunnen houden met één sleutel. Ze hebben twee keuzes: vervang alle sloten die de verloren sleutel kan openen of wijzig de slot codes. Als de deur hardware in goede staat is, moet de keuze zijn om rekeying te gebruiken. Een slotenmaker kan dit werk doen bij de bank en nieuwe sleutels knippen om overeen te komen met de opnieuw ingestelde sloten.

Sleutelcontrole is het proces van het nagaan waar al uw sleutels zijn en wie ze heeft. Als u er zelfs maar één kwijt bent, moet rekeying uw eerste ingreep zijn. Vergeet niet dat u zonder controle geen beveiligde voorziening hebt. De meeste kwaliteitssloten kunnen opnieuw worden ingesteld en als het slot een hoge beveiliging heeft, krijgt u bij het herinstellen een nieuwe geregistreerde code met geregistreerde sleutels.

Wanneer is Rekeying zinvol?

– Sleutels verloren

– De kosten van rekeying is zeer laag in vergelijking met nieuwe sloten kopen

– De bestaande deur hardware is in goede staat

– U heeft snel nieuwe sleutels voor uw sloten nodig

– Wanneer het slot die u opnieuw instelt een hoog beveiligingsniveau heeft

– U heeft meerdere sloten om te werken met dezelfde sleutel

– Noodzaak om over te schakelen naar een hoofdsleutelsysteem

Rekeying heeft een voordeel als u de sleutel volgorde van uw gebouw wilt wijzigen. Als u bijvoorbeeld meerdere deuren hebt die met een andere sleutel werken en u wilt dat deze deuren allemaal met dezelfde sleutel worden geopend. Al deze sloten kunnen uit elkaar worden gehaald en opnieuw worden ingesteld, zodat ze allemaal met dezelfde sleutel worden geopend. Om een ​​beetje verder te gaan, kunt u een mastersysteem maken. Dit is wanneer alle deuren openen met verschillende sleutels, maar je hebt een (master) die alle deuren opent.

Dus, als uw behoeften veranderen, is rekeying een optie om de slotcodes goedkoop te wijzigen zonder nieuwe sloten aan te schaffen. Met Rekeying kunt u ook uw huidige slotensysteem veranderen in een nieuw systeem.

Lees verder over Rekeying – locksecure.nl/slotenmaker-den-haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *