Matrassen 90×190 vervangen

Matrassen 90×190 vervangen

Een nieuwe matras overwegen of niet?
Ben je aan het twijfelen om een nieuwe matras aan te kopen? Misschien heb je wel gelijk en ben je dringend toe aan een nieuwe matras. Maar misschien weet je wel niet zeker of je er nu een nodig hebt. Hoe kan je dit weten?

Wanneer heb je een nieuwe matras nodig?
Deze vraag is niet eenduidig te beantwoorden. Dit is voor iedereen wat anders. Om je toch een idee te geven hierover: gemiddeld gaat een matras zo’n 8 tot 10 jaar mee. Hoe weet je dan of je matras nu toe is aan vervanging of niet? Dit moet je zelf wat aanvoelen. Toch kunnen er enkele signalen zijn die je aanwijzingen kunnen geven waaraan je kan merken dat je een nieuwe matras nodig hebt. Enkele van deze signalen zijn: je hebt al een hele tijd het gevoel dat je niet goed meer kan doorslapen, ook al zijn er geen speciale stressoren in je leven, je hebt fysieke klachten: meer hoofdpijn, rugpijn… Een ander signaal kan zijn wanneer je naar je matras kijkt: vertoont deze een kuilvormige vorm? Dan kan je beter uitkijken naar een nieuwe.

Waarop letten bij de vervanging van deze matras?

  • Dit lijkt een heel logische te zijn, maar toch durven mensen er wel eens fouten op te maken: kies het juiste formaat van matras. Een matras van 90×190 is niet de meest frequent gekozen formaat. Daarom maken mensen dus wel eens een foutje hierbij. Vergis je dus niet!
  • Testen! Kies niet zomaar een matras omdat deze goedkoper is. Test deze matras ook zeker uit en denk er even over na. Op deze manier maak je de meest verstandige beslissing voor jezelf!
  • Probeer je aankoop zoveel mogelijk uit te stellen tot de uitverkoopperiode indien dit kan. Hierdoor kan je de periode ervoor al veel gaan uittesten en kan je nadenken over je aankoop. Anderzijds kan je hierdoor wel geld besparen.

Zelf ook een matras 90x 190 vervangen?
Moet je zelf ook je matras van 90×190 vervangen? Hou dan zeker rekening met bovenstaande tips en vergelijk zeker meerdere aanbieders met elkaar hiervoor. Zo vermijd je om te veel te moeten betalen. Aarzel ook nooit je verdere vragen te stellen aan de verkopers. Een goede verkoper helpt je graag verder met eerlijk en correct advies. Veel succes met de zoektocht naar je nieuwe matras!

Bron: www.slaaploods.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *