Kunststof kozijnen laten plaatsen

Kunststof kozijnen laten plaatsen

Steeds meer mensen kiezen voor kunststof kozijnen. Daar liggen een aantal gegronde redenen aan ten grondslag. Kunststof kozijnen zijn bijvoorbeeld onderhoudsarm en bovendien gaan ze beduidend langer mee dan kozijnen van hout. Je bespaart tijd en geld op schilderwerk en bovendien hebben kunststof kozijnen een betere isolerende werking. Zo bespaar je elke maand ook nog eens op je energienota.

Amper onderhoud nodig
Kunststof kozijnen behoeven amper onderhoud en de prijzen blijven ondertussen steeds verder dalen. Het gebruikte materiaal is tegenwoordig vaak niet eens van hout te onderscheiden en kozijnen van kunststof hebben het kenmerk dat ze warmte isolerend werken, zeker in combinatie met gesubsidieerd driedubbel glas. Kunststof kozijnen zijn bovendien veilig en duurzaam. Kunststof rot namelijk niet en gaat dus erg lang mee.

Milieuvriendelijk en een langere levensduur
Een kunststof kozijn werkt geluidsisolerend en is tegenwoordig in vrijwel elke RAL-kleur verkrijgbaar en is beschikbaar met een houtnerf. Deze kozijnen zijn al helemaal niet van de houten kozijnen te onderscheiden. Een kunststof kozijn is daarnaast milieuvriendelijk vanwege de al eerder genoemde langere levensduur en vanwege het feit dat het uit recyclebaar materiaal bestaat. Het aanschaffen van kunststof kozijnen is ook de langere levensduur meegerekend behoorlijk voordeliger.

Kunststof kozijn heeft beter isolerende werking
Een kunststof kozijn is prima bestand tegen de verschillende weertypes en een keer schoonmaken per maand met water en een neutraal schoonmaakmiddel is al voldoende. Maak kunststof kozijnen zowel aan de binnen- als de buitenkant nooit met een schuursponsje schoon. Dit kan namelijk krassen veroorzaken. Kunststof kozijnen hebben een bewezen betere isolerende werking dan kozijnen van een ander materiaal.  Dit wordt veroorzaakt door de luchtkamers, terwijl ook de aansluiting tussen gevel en kozijn beter winddicht is.

Keuze voor hout wordt op gevoel gemaakt
Dat er mensen zijn die toch voor een houten kozijn kiezen heeft vaak met gevoel te maken. Bovendien repareer je een houten kozijn gemakkelijker als er sprake is van een beschadiging. Voorts vindt een grote groep mensen nog steeds dat een kunststof kozijn een wat kille uitstraling heeft in vergelijking met een houten kozijn. Dat laatste is echter al lang niet meer het geval. Was kunststof voorheen inderdaad wat klinisch en koud, tegenwoordig is dat niet meer zo en is het onderscheid tussen hout en kunststof amper nog waarneembaar. Helemaal niet als je kiest voor een structuur van houtnerf op de kunststof raamprofielen of je kiest voor bredere profielen. Nog een argument dat al lang geen opgeld meer doet is de factor veiligheid. Tientallen jaren geleden meende men dat een kozijn van hout altijd veiliger was dan een kunststof kozijn. Niets is tegenwoordig echter minder waar.  In de loop der jaren is kunststof veel sterker geworden en ondertussen staat de veiligheid van hout en kunststof op gelijke hoogte.

Tenslotte: er zijn ontzettend veel aanbieders van kozijnen. Doe voor je tot koop echter altijd een soort van vergelijkend warenonderzoek en vraag altijd verschillende offertes aan. Zo weet je zeker dat je nooit teveel bespaart op kozijnen en kies je de kozijnen met de beste prijs- kwaliteitsverhouding.

Kijk op Qozijn.nl voor meer info over kunststof kozijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *