How to: je huis volledig upgraden door slechts één aspect aan te pakken

How to: je huis volledig upgraden door slechts één aspect aan te pakken

Af en toe krijg je zo’n aanval dat je helemaal onrustig wordt en merkt dat je iets wil gaan veranderen in je huis. Helaas is het niet altijd zo makkelijk om te bedenken waarmee je moet beginnen. Gelukkig helpen we je in deze blog een handje verder. Zo staan er drie ideeën die je kunt doorvoeren voor een totaal andere look in huis. Denk aan houten trappen, een totaal nieuw kleurenpalet of nieuwe opbergruimte.

Verander of vernieuw je trap

Een aspect in huis waar je niet snel aan zou denken om te veranderen is de trap. Zo komt de trap vaak met het huis en neem je het maar voor lief hoe deze eruit ziet. Sommige mensen zullen er een laagje verf of een beetje schuurwerk overheen doen, maar dat is het. Toch wordt het onderschat hoeveel een trap doet voor de uitstraling van je woning. Het is sneller gepiept dan je wellicht zou verwachten, door bijvoorbeeld een website zoals Snelle Trappenwinkel in te schakelen. Kies ervoor om een totaal nieuwe trap te laten installeren, bijvoorbeeld een houten trap, passend bij een klassiek interieur. Een ander idee is om het vloerkleed van de trap af te halen en deze mooi op te schuren en te lakken in een fris kleurtje.

Verander de kleuren in huis

Het kan zijn dat je toen je in je huis ging een laagje verf over alle muren heen hebt gehaald, maar dat het niet super spannend is. Veel mensen kiezen eerst voor neutrale kleuren zoals grijs, bruin of gebroken wit. Dit is natuurlijk makkelijk voor een nieuw huis, want dan kun je later nog meubels kiezen die overal wel bij passen. Toch zorgen deze kleuren niet per se voor de meeste sfeer in huis. Wil je nou echt een grote verandering in huis? Kies een totaal nieuw kleurenpalet. Denk hierbij aan okergele muren en blauwe accenten in huis. Het hoeft niet altijd zo heftig te zijn qua kleuren, maar een nieuw pallet maakt een groot verschil. Je kunt ook de meubels vervangen door gekleurde versies. Een hip idee is om als kleurenpallet ruby rood aan te houden.

Verander en verbeter de opbergruimte

Over de jaren heen verzamel je alleen of met je gezin heel veel spullen. Nu moeten al deze spullen ook een plekje krijgen in huis. Vaak raken kasten overvol of komt het op plekken te liggen die er niet voor zijn bedoeld. Om je huis te veranderen op een simpele manier is door nieuwe opbergruimte te creëren. Schaf nieuwe kasten aan of installeer planken en lades. Ook kun je je huidige meubels veranderen wanneer ze nog wel functioneel zijn, maar niet zo mooi. Geef ze een likje verf of verander de knoppen.  Een frisse en nieuwe uitstraling hoeft dus helemaal niet ingewikkeld te zijn. Ga dus snel aan de slag met deze leuke tips!

Reacties zijn gesloten.