Hoe ziet de hal van jouw woning eruit?

Hoe ziet de hal van jouw woning eruit?

Hoe heb jij het halletje van je woning ingericht? Voor de meeste Nederlandse huizen geldt dat de hal een hele kleine ruimte is, soms met toegang tot de toilet en trap, maar vooral een plek om jassen en schoenen te verzamelen. Een ruimte die een soort buffer vormt tussen voordeur en woonkamer. En een ruimte waaraan, in de meeste gevallen, niet zo gek veel aandacht aan is geschonken.

Alles trendy, behalve de hal

Misschien ben je niet iemand die continue de laatste trends volgt, maar over het algemeen zal je er wel voor zorgen dat je huis in een bepaalde stijl is ingericht. Of die stijl nu een naam heeft of gewoon is wat jij toevallig mooi vindt, dat doet er niet echt toe. Je hebt er over nagedacht, je huis ziet eruit zoals je graag zou willen.

De ruimtes die bij de inrichting het meest ‘over het hoofd worden gezien’ zijn traditioneel de hal en de gangen. Dit zijn in het gemiddelde Nederlandse huis kleine, krappe ruimtes waar je eigenlijk alleen komt als je op weg bent naar een andere ruimte. Puur functionele ruimtes dus, waar je verder weinig mee kunt.

Toch is dat niet helemaal waar. Met de juiste kleuren of materialen, kun je er toch voor zorgen dat deze ruimtes bij de rest van je huis passen en zij meer zijn dan alleen functioneel. Zeker voor de hal geldt dat dit de eerste ruimte is waar je doorheen loopt als je je woning binnenkomt; die moet wel een beetje leuk zijn, toch?

Probeer dus eens om de stijl van de rest van je woning ook hier aan te brengen. Dat kun je doen door een bepaalde kleur te kiezen voor de wanden, een mooie vloer die aansluit bij die van de woonkamer en als je ruimte hebt een leuke eyecatcher. Een opvallende lamp of spiegel bijvoorbeeld, die zelfs een saai halletje kunnen opfleuren.

Wel praktisch

Daarnaast wil je natuurlijk ook dat je hal praktisch blijft. Het is de plek waar iedereen binnenkomt, en waar je kan voorkomen dat mensen met vieze voeten je huis binnen denderen. Zorg voor een mooie deurmat op maat, zodat iedereen zijn voeten goed kan vegen. Zorg dat deze een beetje past bij de sfeer van de rest van het huis; een kokosmat op maat past bijvoorbeeld goed bij een interieur met natuurlijke accenten.

Daarnaast zorg je voor een goede kapstok en opbergruimte voor schoenen, sjaals, handschoenen etc. Door deze netjes op te bergen, voorkom je dat je hal een rommelige indruk maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *