Het witwassen van zwart geld door de methode ABC transactie in vastgoed

Het witwassen van zwart geld door de methode ABC transactie in vastgoed

Bij ieder bedrijf is er altijd een kans dat er naast wit geld ook zwart geld wordt verdiend. Dit hoeft uiteraard zeker niet altijd het geval te zijn, dit gebeurd vaak in kleine maten. Zwart geld is het geld wat bedrijven niet hebben aangegeven en wat ze onder de toonbank hebben verdiend, dit geven ze niet aan bij de belastingdienst. Zwart geld kan je proberen wit te wassen op veel verschillende manieren. De ABC transactie in vastgoed is hier een manier voor. Je hebt verschillende ABC transacties namelijk hypotheekfraude, belastingontduiking, witwassen en het oplichten van onwetende particulieren. ABC transacties zijn aankoop en verkooptransacties van vastgoedobject in een kort tijdperk.

ABC transactie in vastgoed

Bij de ABC transactie in vastgoed komt erop neer dat er een onroerend vastgoedobject steeds voor een hoger bedrag wordt doorverkocht in een korte tijd via drie (of meer) partijen. De partijen A, B, C, D enzovoort behoren tot dezelfde organisatie. Partij A koopt een appartementencomplex voor 1 miljoen euro, in een korte tijd verkoopt partij A aan partij B voor 1,2 miljoen euro daarna verkoopt partij B het aan partij C voor 1,5 miljoen euro en partij C verkoopt het aan partij D voor 1,8 miljoen euro. De marktwaarde van het pand is nog steeds 1 miljoen waardoor ze hiermee een legale winst hebben gemaakt van 800.000 euro. Daarna is het de bedoeling dat ze het weer verkopen aan onwetende particulieren voor 1,8 miljoen, waardoor hun witwas transactie niet ten onder is gegaan en nietsvermoedende particulieren nu opdraaien voor het verlies.

Straffen door ABC transactie

De straf voor een ABC transactie in vastgoed ligt aan wat je precies hebt gedaan en hoeveel geld je hebt witgewassen. De straffen voor dergelijke praktijken variëren van een gevangenisstraf tot een taakstraf waar altijd een geldboete mee gepaard gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *