Futon matras eenvoudig kopen

Futon matras eenvoudig kopen

Een futon matras slaapt heerlijk, je rolt het gemakkelijk op en bergt het al even eenvoudig op. En desondanks is een futon matras een matras dat het beste slaapcomfort biedt en waar mensen met rugklachten ondertussen niet meer zonder kunnen. Overigens verschilt het futon matras zoals we dat in Japan kennen nogal van wat we hier een futon matras of futon combinatie noemen.

Beter met de ruimtes omgaan

In Japan wordt het futon matras ook gezien als een manier om beter met ruimtes om te gaan. Want juist vanwege het feit dat de Japanner meteen na het ontwaken zijn matras oprolt en opbergt maakt dat de ruimte de rest van de dag voor andere activiteiten gebruikt kan worden. Later leg je het futonmatras weer neer, met daaronder een dun matje. Want daar heeft de Japanner voldoende aan om van een perfecte nachtrust te genieten.

Nederlanders hebben aan matje alleen niet genoeg

In Nederland wordt ook het slaapcomfort van het futon matras ondertussen onderkend, al hebben Nederlanders niet genoeg aan een matje onder het matras vanwege het feit dat Nederlanders langer en zwaarder zijn. Daarom wordt het in ons land gezocht in de combinatie futon matras en een bedbodem, een onderstel dus.

Bedbodem is gemaakt van natuurlijk hout

De bedbodem is wat lager en in de meeste gevallen gemaakt van natuurlijk hout. Het hoofdeinde daarentegen kan van kunststof zijn, en ook daar is futon in verwerkt. Bij de moderne futon combinatie zijn tal van accessoires te koop zoals vanwege de grote vraag ook steeds meer soorten, maten en kleuren verkrijgbaar zijn.

Ideaal voor mensen met rugklachten

Het futon matras bestaat uit zes lagen katoen en een zacht vlies. Het is verstandig dit stevige matras regelmatig te luchten en te kloppen, bij voorkeur met de ouderwetse mattenklopper. Het feit dat je het matras gemakkelijk oprolt zegt dus helemaal niets over de kwaliteit, want die is uitermate goed. Dat hebben ondertussen ook mensen met rugklachten ervaren, want zij kunnen op een futon matras eindelijke eens genieten van een normale nachtrust en staan veel fitter op.

Slaapkamer lijkt groter

Behalve dat is het oprolmatras dus ook nog eens heel praktisch. Want ook het onderstel en het oprolbare matras berg je gemakkelijker op om zo de ruimte anders te gebruiken. Bijzonder is overigens dat het bedbodem dat wordt gebruikt bij een futon matras lager is en de slaapkamer daardoor een stuk groter lijkt.

Futon combinatie in de logeerkamer

Je zou er dus voor kunnen kiezen om voor een futon combinatie in de logeerkamer te kiezen vanwege het beter benutten van de ruimte in je huis. Aan de andere kant is dat zonde, want als je een futon matras in je huis hebt dan moet je er echt zelf op liggen. Dan zul ook jij ervaren hoe heerlijk een dergelijk matras slaapt en wat een goede nachtrust met een mens doet. Want niets is heerlijker dan energiek en fit opstaan zonder spierklachten. Niet voor niets vind je het futon matras meer en meer in de betere matrassenwinkel in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *