Een houten vloer voor in je jaren 30 woning

Een houten vloer voor in je jaren 30 woning

Jaren 30 woningen zijn al jarenlang enorm populair. De romantische, gezellige uitstraling geeft net dat beetje extra aan je woning. Heb je net een jaren 30 woning gekocht of heb je er één op het oog? Grote kans dat er nog een authentieke houten vloer in ligt. Lees verder en ontdek tips voor je houten vloer in je woning.

De kenbare houtenvloer in een jaren 30 woning
Ook vroeger waren ze al enorm goed in het leggen van houten vloeren in woningen. De houten vloer geeft dus al jarenlang sfeer aan de woonkamers van de mens. Zeker als je een jaren 30 woning hebt, is het wel zo leuk om de houten vloer te behouden. Het hoort nou eenmaal bij het huis. Je kan er natuurlijk zelf voor kiezen of je de originele houten vloer wil renoveren, of dat je kiest voor het leggen van een nieuwe vloer.

Zo behoudt je de originele vloer in je woning
Als er nog een originele houten vloer in je jaren 30 woning ligt, kan het best een karwei zijn om deze te renoveren. Maar het is zeker niet onmogelijk. Bekijk goed of de vloeren geen enorme beschadegingen heeft. Als je concludeert dat de vloer nog best even mee kan, kan je beginnen met het renoveren. Controleer of alle spijkers er nog goed inzitten. Zo niet, vervang de spijker of sla de spijkers terug in het hout. Daarna kan je beginnen met het schoonmaken van de vloer. Gebruik hiervoor een stofzuiger, dwijl en ontvetmiddel. Vervolgens kan je ervoor kiezen om de vloer te schuren. Het is belangrijk dat je de vloer na het schuren opnieuw schoonmaakt en ontvet. Als je daarmee klaar bent, kan je beginnen met het primen van de vloer. Laat de primer drogen en schuur de vloer eventueel opnieuw. Vervolgens kan je de vloer lakken of verfen in een gewenste kleur. Tegenwoordig zijn witte en zwarte vloeren erg populair. Breng een tweede laag aan voor een extra mooi eindresultaat. Laat het vervolgens goed drogen en plaats minimaal een week geen meubelen of scherpe voorwerpen op de vloer. Daarna is je vloer weer klaar om op te wonen.

Zo plaats je een nieuwe houten vloer in je jaren 30 woning
Hoewel het natuurlijk erg gaaf is om de originele vloer te behouden, kan het zo zijn dat je concludeert dat de staat van de houten vloer niet meer voldoende is. In dat geval kan je een nieuwe houten vloer leggen of laten leggen. Hoewel de vloer dan niet origineel meer is, heb je nog wel steeds hetzelfde gezellige en romantische effect van de houten vloer. Je kan je nieuwe houten vloer leggen over de huidige houten vloer. Zorg dat kieren goed worden afgewerkt en dat de oude vloer goed vast zit. Eventuele schades kan je repareren met hout. Vervolgens kan je er vloerplaten overheen laten plaatsen. Vervolgens kan je op die vloerplaten de vloer laten leggen die je graag wenst. Dit kan een houten vloer zijn, maar als je liever een ander type vloer in je woning hebt, is dat natuurlijk ook mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *