De voordelen van het uitbesteden van VvE beheer

De voordelen van het uitbesteden van VvE beheer

De vereniging van eigenaren (VvE) is verantwoordelijk voor het beheren van het appartementencomplex en bestaat uit alle woningeigenaren binnen dit complex. De VvE houdt zich onder meer bezig met het behartigen van gemeenschappelijke belangen, het opstellen van regels, opmaken van een begroting, plannen van onderhoud en/of renovatie en diverse andere taken, waaronder administratief.

Vanzelfsprekend vergt dit enige inspanning en kennis van zaken, die niet altijd aanwezig is. De VvE kan voor kiezen het beheer van de VvE uit te besteden een gespecialiseerde VvE beheerder. Deze beheerder beheert vaak een groot aantal complexen en weet exact wat er nodig is om een financieel gezonde VvE te runnen.

Expertise

De expertise die een professioneel VvE beheerder met zich meebrengt kan bijzonder veel waard zijn. Niet alleen kunnen processen eenvoudiger worden gemaakt en uitgevoerd, ook kan de ervaring van een beheerder soms leiden tot geldbesparingen, doordat er minder fouten worden gemaakt en er beter wordt gepland met budget door deze ervaring.

Minder zorgen

Het beheren van een VvE neemt tijd in beslag en moet zonder beheerder uitgevoerd worden door bewoners, naast een baan of studie. Dat is niet altijd mogelijk of wenselijk. Een VvE beheerder kan hier uitkomst bieden en bovendien zorgen wegnemen over de juiste te maken keuzes.

Geldbesparingen

Wanneer er groot onderhoud moet plaatsvinden of een renovatie, kan er via een VvE beheerder soms korting verkregen worden op diensten en materiaal. Veel VvE beheerders hebben verschillende overeenkomsten en samenwerkingen met bijvoorbeeld aannemers of leveranciers.

Zij kunnen hierdoor tegen een lagere prijs diensten of materiaal afnemen, waar ook de VvE van profiteert. Hoewel er natuurlijk betaald moet worden voor de VvE beheerder zelf, kan bij de juiste beheerder alsnog geld bespaard worden op de jaarlijkse VvE-kosten, wat direct voordelen biedt voor alle bewoners.

Gedegen planning

Met een VvE beheerder kan er gebruik gemaakt worden van templates die de beheerder heeft opgesteld vanuit kennis en ervaring. Zo is de kans veel groter dat er een sluitende begroting op tafel komt, een goed meerjarenonderhoudsplan en de VvE altijd financieel gezond blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *