Camerabewaking in jouw situatie

Camerabewaking in jouw situatie

Camerabewaking kan de veiligheid van jouw woning of kantoor verhogen, bewakingscamera’s zijn er in veel verschillende uitvoeringen welke allerlei verschillende mogelijkheden hebben. We vertellen je graag wat meer over de verschillende soorten camerabewaking. 

Analoge of digitale camerabewaking

De eerste keuze die je tegenkomt bij het kiezen voor een camerabewaking is of je gaat voor een analoge of digitale camera. We zullen de verschillen tussen deze twee typen wat verder toelichten.

Analoge bewakingscamera’s

Dit is de klassieke vorm van camerabewaking, ze zijn eenvoudig te installeren en goedkoop in aanschaf in vergelijking met de digitale uitvoering. Daarentegen is de beeldresolutie wel wat aan de lagere kant.

Digitale bewakingscamera’s

Bij een digitale bewakingscamera kan je in ieder geval uitgaan van beelden van hoge kwaliteit. Het delen van de beelden gebeurt vaak via het computernetwerk waardoor je eenvoudig bij je bestanden kan. Tegenwoordig wordt dit type camerabewaking steeds meer gekozen waardoor deze modellen ook continu blijven ontwikkelen. 

Draadloze of bekabelde bewakingscamera’s

Bij analoge bewakingscamera’s vindt de beeldoverdracht altijd bekabeld plaats, dit wordt gedaan via een zogeheten coaxkabel. Daarentegen werkt digitale camerabewaking met behulp van het computernetwerk van jouw woning of je kantoor. 

De beeldoverdracht bij de digitale camera’s kan zowel draadloos als bekabeld gebeuren, bij draadloze overdracht gebeurt dat via WiFi en bij bekabelde overdracht via een UTP-kabel. Wanneer de overdracht plaatsvindt via WiFi wordt er gesproken over een draadloze camera ondanks dat er nog wel een kabel nodig is voor de voeding van de camera. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *