Welke vloeren zijn het meest geschikt voor vloerverwarming?

Welke vloeren zijn het meest geschikt voor vloerverwarming?

Tegenwoordig zien we dat steeds meer woningen beschikken over vloerverwarming. Ideaal voor in de winter als het buiten koud is. Daarnaast is het ook erg fijn om een warme ondergrond te hebben als je de douche uitkomt. In de praktijk blijkt echter dat er bepaalde tegels zijn die beter geschikt zijn als vloerbedekking voor vloerverwarming dan anderen. In dit artikel leg ik uit welke vloertegels geschikt zijn voor vloerverwarming.

Keramische vloer

Eén van de meest geschikte tegels voor vloerverwarming zijn keramische tegels. 

Tegels van keramiek worden gekenmerkt door door de hoge geleidbaarheid van het materiaal. Hierdoor wordt de warmte uitermate goed opgenomen. Ook speelt de dikte van de tegels geen rol op de hoeveelheid warmte die de vloerverwarming afgeeft. Naast keramische tegels zijn andere stenen tegels en tegels van beton ook erg geschikt. 

PVC vloer

PVC vloeren staan bekend om de betaalbare prijs. Waardoor de vloeren enorm populair zijn. De kwaliteit is echter in de laatste jaren ook enorm verbeterd. Er zijn nu allerlei verschillende kleuren en stijlen verkrijgbaar. Daarnaast zijn PVC vloeren in vergelijking met andere vloersoorten erg dun. Dit zorgt ervoor dat ze een lage warmteweerstand hebben. Waardoor warmte goed geleid wordt. Waardoor ook PVC vloeren geschikt zijn als vloerbedekking voor vloerverwarming.

Vloer van laminaat

Een andere vloer dat ook geschikt is voor vloerverwarming is laminaat. Toch is niet elke vloer van laminaat geschikt voor vloerverwarming. Het is belangrijk om één van de moderne vormen van laminaat te kiezen dat niet te dik is en warmte goed geleidt. Andere vormen van laminaat kunnen door de veranderingen in temperatuur krimpen en uitzetten. Dit wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen. Het zou zonde zijn als jouw nieuwe vloer snel kapot gaat.
Wil je graag een vloer van keramische tegels? Neem dan contact op met Ceramicavloeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *