Help je tuin de winter door

Help je tuin de winter door

Heel de lente en zomer heb je je best gedaan om je tuin mooi groen en bloeiend te houden en te krijgen. Met het aanbreken van de herfst, gevolgd door de winter, is echter de periode aangebroken dat de meeste kleur uit je tuin zal gaan verdwijnen. Hoe zorg je ervoor dat je tuin ook in deze periode mooi blijft, en geen troosteloze aanblik biedt?

De zon!

Zodra de eerste zonnestraaltjes zich in het voorjaar laten zien, slaan we massaal aan het tuinieren. De perkplantjes bij de tuincentra en bouwmarkten gaan als warme broodjes over de toonbank, en overal zie je weer kleur in het straatbeeld opduiken. Dit is ook de periode waarin de bloembollen die al voor de winter in de grond zijn gestopt hun gezicht laten zien, zodat de tulpen, krokussen en narcissen niet alleen je tuin maar vaak ook het hele straatbeeld weer lekker veel kleur geven.

Om je tuin vervolgens de hele lente en zomer kleurrijk te houden is vaak wat tijd en liefde nodig. Perkplantjes houden het vaak wel een tijdje vol, en als je geluk hebt bloeien ze meerdere keren. Zo houd je altijd wat kleur in je tuin. Heb je ook vaste planten in je tuin staan, dan is het goed om eens te kijken naar de bloeiperiode van de verschillende planten. Pak je het een beetje goed aan dan gaan de eerste al in maart bloeien, en kun je zelfs tot eind oktober of zelfs november aan toe genieten van bloeiende planten of bloemen.

Kouder

Al zijn er wel wat planten die ook in de late herfst en winter bloeien, de meeste houden in deze periode toch echt een winterslaap. Betekent dat ook dat hiermee alle kleur uit je tuin zal verdwijnen? Welnee!

Je komt al een heel eind door te kiezen voor groenblijvende planten en struiken. Deze bloeien weliswaar niet in de winter, maar groen blijven ze wel. Dat ziet er al een stuk gezelliger uit dan sippe, bruine plantjes. Ook zijn er genoeg plantjes en kleine struiken te vinden die in het voorjaar en in de zomer bloeien, en in de herfst en winter gekleurde besjes dragen. Ook mooi een kleurrijk!

Wil je, iedere dag van het jaar, gegarandeerd wat groen in je tuin? Dan is gras een goed idee. Zit je niet te wachten op al het onderhoud dat dit vraagt (regelmatig maaien, en in droge periodes sproeien)? Dan kun je ook kunstgras kopen. Dit is vrijwel onderhoudsvrij, en houdt je tuin gegarandeerd 365 dagen per jaar groen. Ook als je geen tuin maar een balkon hebt kan kunstgras zorgen voor een beetje kleur. Een kunstgras balkon ziet er een stuk vrolijker en fleuriger uit dan het beton dat je normaal gesproken ziet. Van een groen balkon, of een groene tuin, wordt iedereen blij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *