Waarom kiezen voor een PVC vloer?

Waarom kiezen voor een PVC vloer?

De keuze voor vloeren is tegenwoordig enorm groot. Kies je voor een houten vloer, plavuizen of toch liever vinyl of laminaat? Of wil jij ook de talloze voordelen van een PVC vloer ontdekken, zoals al zoveel mensen ondertussen hebben gedaan? Want in het gigantische aanbod van vloeren springt de PVC vloer er echt uit en lijkt aan de opmars van deze vloer maar geen einde te komen. En voor die opmars zijn voldoende redenen te bedenken.

Gewoon van kunststof

Hoewel de moderne PVC vloer tegenwoordig erg op een houten vloer lijkt, is het gewoon van kunststof. PVC is dun, en daarom moet het wel altijd op een zeer egale grond – liefst beton- gelegd worden. Doe je dat niet, dan worden de oneffenheden nogal duidelijk en dat staat minder mooi. PVC is ook wat gevoeliger voor krasjes, helemaal veroorzaakt door zand en steentjes onder de schoenen. Voorkom dit, en kies bij de ingangen voor inloopmatten. Doe ook altijd viltjes onder de pootjes van je meubilair op het PVC. Nog een tip: doe gewoon je schoenen uit voor je de PVC vloer betreedt.

De langere levensduur van een PVC vloer

Er zijn mensen die geen PVC vloer nemen omdat die vloer duur zou zijn. Op zich klopt het, PVC is in aanschaf namelijk duurder dan een vloer van vinyl of laminaat. Maar: de levensduur van een PVC vloer is veel langer en uitgesmeerd over de jaren valt het met het prijsverschil dan nogal mee. Wel iets om nadrukkelijk rekening mee te houden in de overweging voor de aanschaf van een vloer.

Ideale combinatie met een vloerverwarming

Een vloer is sterk geluiddempend, iets dat ongetwijfeld gewaardeerd wordt door je buren en al helemaal als je in een tussenwoning of een appartement woont. De bekende loopgeluiden zorgen vaak voor een hoop irritatie. Met een vloer voorkom je die ergernis. Voorts wordt de combinatie vloerverwarming en vloeren van PVC als een ideale combinatie beschouwd, zoals een vloer van PVC toch al gemakkelijk warmte doorlaat. PVC past zich ook al snel aan de temperatuur aan en voelt daardoor vaak al snel lekker warm aan.

Vervang beschadigde vloerdelen

Stel je loopt wel schade aan je vloer op, daar in dat hoekje rechts. Raak dan niet in paniek en weet dat je delen van de vloer gemakkelijk kunt vervangen en dat je dus niet meteen een nieuwe vloer hoeft te kopen. Je vervangt de beschadigde delen door nieuw PVC en je kunt er weer even tegen. Je kunt de beschadigde delen eenvoudig loskrijgen door een föhn te gebruiken.

Plakplinten zijn overbodig bij het leggen van de vloer

Ook het feit dat er tijdens het leggen van een PVC vloer geen plakplinten gebruikt hoeven te worden geldt als een voordeel van dit type vloer, zoals het grote aanbod dat ook is. Anno 2019 koop je PVC vloeren in tal van soorten en maten en zoals gesteld is een mooie PVC vloer amper van een houten vloer te onderscheiden. De opmars van een vloer van PVC is hiermee wel verklaard, naar wij dachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *