Onze tips om een kamer goed te schilderen

Onze tips om een kamer goed te schilderen

Een huis met kleuren is een aangenaam huis om naar te kijken en in te wonen. En dat geldt des te meer als je ziet dat niet alleen de buitenkant, maar ook het interieur goed geschilderd is. Maar het schilderen van een kamer is niet altijd gemakkelijk. Er zijn een paar factoren waarmee u rekening moet houden. En omdat we geen ervaren schilders zijn, moeten we voorzichtig zijn met wat we doen.

Bescherm oppervlakken die niet geverfd moeten worden

Dit is een vuistregel die niet over het hoofd mag worden gezien. Als u van plan bent alleen de muren te schilderen, bedek dan alle resterende oppervlakken en verplaats uw meubels naar een andere kamer zodat hier geen verfvlekken op komen. Als u geen lege ruimtes heeft om de meubels heen te verplaatsen, groepeer ze dan in het midden van de kamer en bedek ze met plastic om ze te beschermen. Dit geldt trouwens ook voor tapijten, gordijnen en zelfs uw deur. Wat uzelf betreft: draag versleten kleding, je kunt deze meteen weggooien na het schilderen van het interieur. Reinig het te schilderen oppervlak. Indien nodig doe je dit met water en zeep en zorg je ervoor dat het daarna droog genoeg is om naar de volgende stap te gaan. Als u scheuren in de muren opmerkt, cementeer deze dan en wacht tot het droog is. Voor ruwe muren of oppervlakten: schuur deze af met schuurpapier zodat deze glad genoeg zijn om te bewerken.

Koop de juiste hoeveelheid verf

Als u heeft besloten verf bij ons te kopen via Verfcompleet, vraag ons dan eerst om advies om te weten hoeveel verf u nodig heeft. U heeft hier misschien geen idee over. Vertel ons welke oppervlakten u in uw huis wilt schilderen en onze verkoper zal u de benodigde hoeveelheid aangeven. Om een eventueel tekort te voorkomen, zal de hoeveelheid aangekochte verf iets groter moeten zijn dan de planning.

Ken het verschil tussen verven

Er zijn twee soorten verf: waterverf en olieverf. Dus voordat u begint het huis flink op te knappen, moet u ervoor zorgen dat u het verschil tussen beide kent. Je moet ook weten dat de geur van olieverf vrij sterk is en dat deze dagen blijft hangen. Vraag onze expert om te weten welke verf u nodig heeft. Olieverf wordt meestal gebruikt voor buitenkanten en ruimtes die zijn blootgesteld aan vocht. Als dit gedaan is, kunt u zich voorbereiden op het schilderen van uw interieur. En trouwens nog een heel belangrijk detail: kijk eens naar het weer buiten. Als het te warm, te koud is of als het heel hard regent, kan dit schadelijke effecten op de verf hebben als deze opdroogt. Dus voordat u begint: controleer de weersverwachting!

De keuze voor kwaliteit

Of het nu gaat om het schilderen van een plafond of een kamer: het eerste criterium waarmee rekening moet worden gehouden is de keuze van kwaliteit. Een keuze die wordt bepaald op basis van uw kennis van het onderwerp, maar ook van de te schilderen kamers. Er zijn veel verschillende verfblikken op de markt verkrijgbaar, van alle reeksen en kleuren. En over het algemeen wordt er onderscheid gemaakt tussen water- en olieverf. Beide passen zich aan elk interieur aan, maar houden toch rekening met een paar punten. Om een ​​goede productkwaliteit te hebben, speelt zeker het merk een rol, maar het type verf is ook van belang. Om de ideale verf te krijgen, moet je ook weten wat voor soort muur je hebt: baksteen, beton, hout, etc… De behandeling is namelijk niet voor elk materiaal hetzelfde. En vergeet niet dat de kleur moet passen bij uw meubels!

Reacties zijn gesloten.