Het kiezen van de juiste kapperstoel

Het kiezen van de juiste kapperstoel

Heb jij een kapperssalon en ben je op zoek naar een geschikte kapperstoel? Er zijn ontzettend veel verschillende kappersstoelen waaruit je kunt kiezen. Het is wel van groot belang dat er voor een comfortabele stoel gekozen wordt. Als iemand geknipt wordt, dan wil deze persoon natuurlijk ook echt fijn kunnen zitten. Het is ontzettend naar als je in een oncomfortabele stoel moet zitten. Vooral vrouwen kunnen soms uren in de kapperstoel zitten. Het is niet de bedoeling dat een klant rugpijn heeft na afloop. Om dit probleem te voorkomen, zul je een goede stoel moeten aanschaffen. Er zijn hierbij verschillende factoren waar je goed op moet letten.

Het materiaal van de kapperstoel

Als je een kappersstoel gaat aanschaffen voor in de salon, dan is het materiaal een ding waar je voldoende rekening mee moet houden. Het beste is een stevig en comfortabel materiaal. Zo moet de stoel erg lang mee kunnen zonder te beschadigen. Bovendien moet de stoel ook gemakkelijk schoon te maken zijn. Veel bedrijven kiezen voor een knipstoel met een lederen bekleding. Het leer gaat lang mee en zit erg comfortabel. Het is dan uiteraard wel van groot belang dat ook de vulling van de stoel van een zacht en comfortabel materiaal gemaakt is.

Een zadelkruk aanschaffen

De zadelkruk is een stoel die je in verschillende salons kunt terugvinden. Als kapperstoel is deze stoel zeer geschikt, omdat het design vooral op comfort gericht is. De naam is afgeleid van de vorm van de stoel, de vorm heeft namelijk erg veel weg van een zadel. Vaak wordt er voor gekozen om een verstelbare zadelkruk aan te schaffen. Bij een kapperstoel is het natuurlijk essentieel dat deze verstelbaar is, zo kan de kapper namelijk op de juiste hoogte werken. Omdat elke klant weer een andere lengte heeft is dit vrij belangrijk. Als kapper wil je uiteraard altijd het juiste overzicht hebben.

De inrichting door een professional laten maken

Er zijn ook bedrijven die jouw gehele inrichting kunnen verzorgen. Zo hoef je niet langer na te denken over de kappersstoelen en de rest van de inrichting. Het is uiteraard wel belangrijk dat je voor een bedrijf kiest dat hier voldoende ervaring mee heeft. Ook moet er rekening gehouden worden met de stijl van de salon. Jouw salon moet zich onderscheiden van andere salons door middel van een unieke inrichting. Kies dus altijd voor een bedrijf dat ook echt voor een unieke inrichting zorgt.

Er komt veel meer kijken bij het inrichten van een salon dan alleen het kiezen van de juiste stoelen. Zo moeten er bijvoorbeeld wastafels aanwezig zijn, maar ook moet de verlichting goed geregeld worden. De vloer moet netjes zijn en zelfs de kleur van de muren heeft invloed. Dit zijn allemaal dingen waar je goed over na moet denken indien je de zaak gaat inrichten. De inrichting van de salon heeft veel invloed op het succes van de zaak. Je moet goed kunnen knippen, maar de salon moet daarnaast ook een professionele indruk geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *