Het financieren van een verhuizing en de bijbehorende inboedel

Het financieren van een verhuizing en de bijbehorende inboedel

Verhuizen brengt over het algemeen veel kosten met zich mee. Allereerst moet je een verhuiswagen regelen, gedeeltelijk een nieuwe inboedel financieren en misschien zal er wel een verbouwing plaatsvinden. Door deze factoren zullen de kosten wellicht hoger uitvallen dan verwacht. Daarom kun je op dit gebied wel een steuntje in de rug gebruiken. Geld lenen is daarom een goede optie als het op de inboedel en het verhuizen aankomt. In dit artikel komt het financieren van een verhuizing door middel van het afsluiten van een lening ter sprake.

Onverwachte kosten

Ga je verhuizen of verbouwen? Dan komen er altijd een aantal kosten bij kijken. Je kan hierbij denken aan het nodige gereedschap, bouwafval, voorziening van elektra, leidingwerk, isolatie, het bijbouwen van extra ruimtes en de afwerking. Ook het transport van de inboedel vergt een goede aanpak. Tevens krijg je te maken met kosten die hoger kunnen oplopen dan van tevoren gepland.

Wat zijn de kosten van een inboedel?

De inboedel is simpelweg het totaal wat zich in een opstal bevindt en er min of meer toe behoort, maar er uiteindelijk geen deel van uitmaakt. Voorbeelden zijn: stoelen, tafels, gordijnen, banken etc. Bij een woning wordt ook vaak gesproken van een huisraad. Tevens is de inboedel vaak niet verzekerd bij schade aan het huis. Gemiddeld zijn mensen tussen de 4000,- en 8000,- euro kwijt aan het financieren van de inboedel. Uiteraard kan dit bedrag verschillen en staan deze bedragen in verband met de kwaliteit van de inboedel.

Verhuizen door het gebruik van spaargeld

Voor sommige mensen is het uiteraard mogelijk om een verhuizing te financieren zonder het afsluiten van een lening. Wanneer je bijvoorbeeld een lange tijd hebt gespaard, is het verstandig om een deel van dit spaargeld hierin te investeren. Daarnaast is er momenteel nauwelijks bijkomende rente over het geld wat op de bank staat. Het is daarom geen slecht idee om deel van het spaargeld in te zetten voor het verbeteren van een woning of het financieren van je verhuizing. Wanneer er geen sprake is van voldoende spaargeld, is het nodig om maatregelen te treffen voordat je gaat verhuizen. Zo kun je onverwachte uitgaven opvangen, zonder dat je rood staat op de bank. Daarnaast is rood staan de meest kostbare vorm van geld lenen. Je betaalt namelijk een hoge rente die kan oplopen tot 14%. De rente van een lening is vrijwel altijd lager.

Welke lening kan ik afsluiten?

Een lening afsluiten bied je de keuze uit het afsluiten van een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Met een persoonlijke lening kun je minimaal € 5.000 en maximaal € 75.000 lenen voor een verhuizing. De rente van zo’n lening ligt op dit moment rond de 4,1%. De voordelen van zo’n persoonlijke lening zijn:

  • Mogelijkheid om te profiteren van vaste lage rente;
  • Je weet vooraf precies wanneer de lening is afgelost;
  • Het lenen van een vast bedrag voor de verhuizing dat u maandelijks aflost met een vast bedrag aan aflossing en rente. Hierdoor heerst er duidelijkheid over de aflossing.

Het is doorgaans ook mogelijk om een doorlopend krediet af te sluiten voor een verhuizing. Ook met een doorlopend krediet leen je minimaal € 5.000 en maximaal € 75.000. Daarnaast ligt de rente op dezelfde hoogte. Een doorlopend krediet is een fijn financieel steuntje in de rug voor een verhuizing. De voordelen van een doorlopend krediet zijn:

  • Je bepaalt zelf hoeveel geld er precies wordt opgenomen;
  • Er is geen specifieke datum wanneer de lening moet worden afgelost. Weet je nog niet precies welke lening geschikt is voor een verhuizing, dan is het vergelijken van leningen een goede oplossing. Hierbij ontstaat er meer inzicht in het aanbod van kredietverstrekkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *