De voordelen van geurkaarsen

De voordelen van geurkaarsen

Kun jij het ook niet laten om zo nu en dan een leuk geurkaarsje te kopen? Dat begrijpen we helemaal, want geurkaarsen zijn een makkelijke en goedkope manier om je huis een kleine make-over te geven en in een handomdraai een heel stuk gezelliger te maken. We zullen daarom in dit artikel een aantal andere voordelen van geurkaarsen met je delen!

Gezellige sfeer in huis

Ten eerste staat het natuurlijk heel erg gezellig als je een aantal geurkaarsen in huis hebt. Zet bijvoorbeeld een aantal kleinere geurkaarsjes op een plateau en plaats dit op de kast, eettafel of salontafel. Of wat dacht je van een grote geurkaars als een soort statement op het dressoir? Verder is het ook fijn om een lekkere kaars aan te steken als je bijvoorbeeld een gezellig avondje op de bank hangt met een kop thee, een glas wijn, een goed boek of een spannende film. Als je thuis een verjaardag of diner geeft, dan is het ook leuk als je op het toilet een kaarsje aansteekt. Met geurkaarsen maak je de kleinste kamer van het huis dus nog gezellig en sfeervol!

Heerlijke geur

Natuurlijk is de verspreiding van een heerlijke geur ook een van de vele voordelen van geurkaarsen. Je hoeft ze soms niet eens aan te steken om van de geur te kunnen genieten. Tip: steek een aantal geurkaarsen tegelijk aan op verschillende plekken in huis. Op deze manier wordt de geur beter verspreid door het huis en zal het in iedere hoek lekker ruiken. Extra leuk is het om in elk seizoen van het jaar weer een andere geur in huis te hebben. Zo zijn er rond de feestdagen in december kaarsen in warme geuren zoals kaneel, vanille en appeltaart verkrijgbaar, terwijl je in de lente en zomer geurkaarsen met bijvoorbeeld frisse en bloemige geuren kunt aansteken!

Geurkaarsen die bij jou en je interieur passen

Geurkaarsen bestaan in allerlei soorten en maten, dus er is altijd wel een kaars die bij jouw persoonlijke smaak en interieur past. Heb je bijvoorbeeld een favoriete bloem? Dan maak je jouw interieur extra persoonlijk door kaarsen in de geur van bijvoorbeeld rozen, jasmijn of tulpen te kopen. Ook als je nog niet jouw favoriete geur gevonden hebt, kun je geurkaarsen gebruiken om je huis op te leuken. Kies in dat geval voor een mooie verpakking en stem dit af met de rest van je interieur. Tegenwoordig komen geurkaarsen namelijk in de mooiste houders, kleuren en designs, dus kun je ze ook gerust gebruiken als interieur-accessoires! En is de geurkaars op? Dan is het goed om te weten dat je de lege glazen houders van geurkaarsen kunt recyclen en bijvoorbeeld ook als een vaas of pennenhouder kunt gebruiken!

Bron: 123kasten.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *