Zweetvoeten in je werkschoenen?

Zweetvoeten in je werkschoenen?

Als je de hele dag aan het werk bent gaan je voeten zweten dat is natuurlijk iets wat je zoveel mogelijk wilt beperken. Hoe meer je voeten zweten des te zwaarder worden de schoenen en ga je juist nog meer zweten.

3 korte tips voor het tegengaan

  • ademende werkschoenen
  • juiste werk sokken en inlegzolen
  • schoenen deo

Ademende werkschoenen

De cambrelle stof in werkschoenen is een synthetische stof die ademend, maar ook vochtabsorberend en geurvretend. Doordat de stof snel opdroogt is er een veel kleinere kans op schimmelvorming.

Als je lichte werkschoenen mag/kan dragen op de werkvloer dan is dat zeker handig voor in de zomer doordat ze minder inspanning kosten zal je ook minder snel last krijgen van zweetvoeten.

4 Do it yourself tips

Leren schoenen: Leren schoenen ademen vaak wat beter, Waardoor je zweet van je voeten sneller wordt afgevoerd en dan houd je sokken wat droger en komen er minder ‘’nare’’ geuren. Zie website

  • koffiepads: Een koffiepad die nog niet gebruikt is. Is normaal gezien voor een ‘’bakkie’’ koffie, maar het helpt ook goed om na een werkdag je schoenen snel te drogen. De pads werken wel maar 1x dus het beste is om ze voor het slapen gaan ze in de schoenen te plaatsen en dan in de ochtend ze er weer uit te halen.
  • Azijndoekjes: Als je aan azijn denkt dan denk je niet aan een lekkere geur meteen, maar het werkt wel. Het werkt als volgt: Meng een paar lepels azijn met een kopje water in een kom, daarna haal je wat doekjes door het water en knijp je ze uit en daarna zijn ze klaar om in te schoen geplaatst te worden. (laat ze zo een nachtje staan)
  • Wassen: Als je Werkschoen van een synthetische stof is dan kan je hem ook in de wasmachine doen.

Werkschoenen voor in de zomer

Tijdens de zomer is het belangrijk om een goede transpiratie en frisheid voor de voet te garanderen een van de belangrijke eigenschappen waarover een zomerse werkschoen moet beschikken.

Werkschoenen bestellen?  klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *