4 tips om muren te verven

4 tips om muren te verven

Ga jij binnenkort je huis opknappen en moet er geverfd worden? Dat kan nog eens best een flinke klus worden, al helemaal als er meerdere ruimtes aangepakt moeten worden. Om deze klus wat minder zwaar uit te laten vallen, hebben wij voor jou een aantal tips verzameld. Na het lezen van dit artikel, zul jij verven als een pro.

Tip 1: koop een verfspuit

Ben jij klaar met al die harige kwasten, stroeve rollers en aangekoekte verfresten? Dan is het zeker raadzaam om een verfspuit te kopen. Met een verfspuit kun je secuur en zonder inspanning een prachtig resultaat behalen. Nog een pluspunt is dat je geen last meer hebt van verfstrepen!

Tip 2: schoonmaken

Wanneer je kleine objecten gaat schilderen, dan schuur je die van tevoren. Je zorgt ervoor dat het object goed schoon is. Bij muren wordt dit vaak vergeten. Het is een stuk soepeler verven, wanneer de ongrond goed schoon is. Dit doe je met water en ammonia. Daarbij komt de verfkleur beter naar voren, wanneer de ondergrond goed schoon is.

Tip 3: verf alleen overdag

Deze tip is belangrijk als jij je huis wilt gaan witten. Vaak wordt er in de avond, na werk, nog even geklust in huis. Wanneer je de muren in de avond gaat witten, loop je de kans dat er kleurverschil ontstaat. Zelfs met het grote licht aan.

Tip 4: kies het juiste soort verf

Er zijn verschillende soorten verven. De één werkt beter op bepaalde ondergronden dan anderen. Er zijn vier verschillende soorten verf: latexverf, vinyllatex, acryllatex en synthetische muurverf. De populairste verf is latexverf. Dit is omdat het voordelig is en het op vrijwel elke ondergrond kan. Wil je de badkamer schilderen? Kies dan voor vinyllatex verf. Deze verf is namelijk waterbestendig. Acryllatex verf staat erom bekend dat vuil niet snel eraan hecht. Ideaal voor keukenmuren. Tot slot is er ook synthetische verf. Deze heeft een goede dekking en weerhoudt zich tegen nicotine en vocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *